Thumb 37072306a98bd891a98915042075ccd9b5e67014

Help me mee!

This is the fundraising page of Jeroen van der Meijden

( 2 km | Member of team: Team Rabobank Utrecht en Omstreken )

from € 250 (146%)

Beste,  

Het hebben van een spierziekte als FSHD beïnvloedt de manier waarop je loopt, je jezelf aankleedt, je werkt, hoe je slaapt, waar en hoe je leeft, en de manier waarop andere mensen tegen je aankijken en met je omgaan. Veel mensen die FSHD hebben zijn niet in staat om te glimlachen, een kind op te tillen, hun ogen dicht te doen als ze gaan slapen, op het strand, of de trap op te lopen. Elke dag worden zij geconfronteerd met alledaagse dingen die ze wellicht de volgende dag niet meer kunnen. Er is helaas nog geen genezingswijze voor FSHD. Daarom is onderzoek naar deze ziekte ook zo belangrijk. FSHD is een van de meest voorkomende erfelijke spierziekten ter wereld. Recent onderzoek (Hanneke Deenen, 2014) toont aan dat FSHD in Nederland bij ongeveer 2000 mensen voorkomt; wereldwijd gaat het om 700.000 mensen.

Ik wil me inzetten om geld in te zamelen voor de strijd tegen FSHD door mee te doen aan de Single Swim op 16 juni in Utrecht. Ik zwem dan 2km door de grachten van Utrecht met als doel geld in te zamelen en hoop natuurlijk dat ook jij hier aan bij wil bijdragen.

Alvast bedank en wellicht tot 16 juni in Utrecht (we starten Huisartsen post Binnenstad in Utrecht aan de Van Asch van Wijckskade).

 

Groetjes,

Jeroen